Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα τουρκο"κυπριακή" φόρμουλα για το περιουσιακό



Η τ/"κ" πλευρά κατέθεσε στις 6 Σεπτεμβρίου νέα φόρμουλα για το περιουσιακό. Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» πρόκειται για πακέτο 46 σελίδων το οποίο προτείνει την ίδρυση κοινής επιτροπής περιουσιών, η οποία όμως δεν θα αγγίξει τις "περιουσίες" των Τουρκο"κυπρίων".
Θα επιστραφούν αμέσως τα άδεια κτήματα στους Ε/κ πρόσφυγες ενώ όσα έχουν αξιοποιηθεί δεν θα επιστραφούν αλλά θα δοθούν στους ιδιοκτήτες άλλες περιουσίες.

Η τ/"κ" φόρμουλα προβλέπει ακόμη την ίδρυση τ/"κ" και ε/κ ισότιμης εταιρείας ανάπτυξης γης, στην οποία θα δοθεί προς αξιοποίηση η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου και 450 στρέμματα τ/"κ" περιουσίας.

Αυτά που θα οικοδομηθούν στις εν λόγω περιοχές θα ανταλλαγούν με ε/κ περιουσίες, ενώ οι υπόλοιπες θα πουληθούν. Στη φόρμουλα, την οποία ετοίμασε ομάδα από Τούρκους και Τουρκο"κύπριους" αξιωματούχους, προβλέπεται ότι μόνο 15% των Ελληνοκυπρίων θα μπορούν να επιστρέψουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την πρόταση έθεσε η τουρκική πλευρά στις 6 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα, γράφει, “να εκπλαγούν η ελληνική πλευρά και ο ΟΗΕ”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η τουρκική πλευρά, «εγκαταλείποντας την πολιτική περί γενικής ανταλλαγής και αποζημιώσεων που ακολούθησε επί 36 χρόνια, ετοίμασε μια φόρμουλα που θα λύσει το πρόβλημα των περιουσιακών δικαιωμάτων που είχαν οι Ελληνοκύπριοι πριν από το 1974», στα κατεχόμενα, «στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τη φόρμουλα που στηρίζεται στο αμοιβαίο κέρδος, η Κύπρος θα γίνει χρηματοδοτικό κέντρο με ένα ειδικό σύστημα mortgage και θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη περιοχή αστικής ανοικοδόμησης του κόσμου με μία φόρμουλα μαζικών κατοικιών. Ταυτόχρονα, η Τουρκία θα γλυτώσει και την αποζημίωση ύψους 30 δις δολαρίων που υπολογίζουν οι Ελληνοκύπριοι”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόταση, σε πρώτη φάση θα είναι κερδισμένοι οι Τουρκο"κύπριοι" που κατοικούν σε ακίνητα Ελληνοκυπρίων, αφού δεν θα επιστρέψουν τα ακίνητα.
Μεσοπρόθεσμα, θα βγουν κερδισμένοι οι Ελλληνοκύπριοι, χάρη στο σύστημα της διεύθυνσης μαζικών κατοικιών. Όπως αναφέρεται, με πρώτες τις πόλεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, το νησί θα μετατραπεί σε εργοτάξιο”.

Η “Χουριέτ” αναφέρει μάλιστα, ότι “ειδικοί του ΟΗΕ χαρακτήρισαν την πρόταση δημιουργική ιδέα σύμφωνη προς τις αξίες του 21ου αιώνα και αναφέρουν ότι αυτή θα είναι υπόδειγμα και για το παλαιστινιακό πρόβλημα και το περιουσιακό ζήτημα στην Ιερουσαλήμ”.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει “γόρδιο δεσμό” το περιουσιακό στην Κύπρο και γράφει ότι “οι τουρκικές ακίνητες περιουσίες που βρίσκονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχουν οικονομική αξία. Οι Ελληνοκύπριοι στις συνομιλίες προτάσσουν το επιχείρημα, επιθυμείτε την ανταλλαγή, αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα να καταβάλλεται αποζημίωση για να καλύψετε τη διαφορά τιμής. Πράγματι, σε μια περίοδο που οι Ελληνοκύπριοι πιέζουν για καταβολή αποζημιώσεων μέσω Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η λύση περί ανταλλαγής θα εξαφανίσει οικονομικά» το ψευδοκράτος.

Για το λόγο αυτό, προσθέτει, το ψευδοκράτος και η Τουρκία «άρχισαν να αναζητούν μία νέα φόρμουλα. Εξετάστηκαν το σύστημα mortgage και η αστική ανοικοδόμηση. Για το ζήτημα της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκαν επαφές υψηλού επιπέδου στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Τελικά επιλέχτηκε το παράδειγμα της Διεύθυνσης Μαζικών Κατοικιών, η οποία αγοράζει στην Τουρκία κρατικές εκτάσεις και κατασκευάζει μαζικά φτηνές κατοικίες. Με το σύστημα αυτό εξαπλασιάζεται η αξία των οικοπέδων στις εν λόγω περιοχές”.

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι η πρόταση προβλέπει την “ίση εκπροσώπηση”, πράγμα που σημαίνει ότι “θα συσταθεί μία μεικτή επιτροπή επί του περιουσιακού, που θα έχει αρμοδιότητες δικαστηρίου». Δεν θα ακυρωθούν οι λεγόμενοι τίτλοι ιδιοκτησίας των Τουρκο"κυπρίων" στα κατεχόμενα. Επίσης, θα συνεχίσουν να έχουν ισχύ οι παράνομοι τίτλοι που έχουν αποκτήσει οι έποικοι.
Η πρόταση προβλέπει επίσης το “σύστημα επιστροφής”, δηλαδή “θα επιστραφούν αμέσως στους Ελληνοκύπριους τα άδεια ακίνητα. Σε όσους δεν δεχθούν τα ακίνητα αυτά, θα δοθούν οικόπεδα του δημοσίου ή εναλλακτικά οικόπεδα από εκκλησιαστικά ή βακουφικά ακίνητα». Το ποσοστό των Ελληνοκυπρίων που θα επιστρέψουν «δεν θα ξεπερνά το 15% του εκεί τουρκικού πληθυσμού”.

Θα συσταθεί, επίσης, “κοινή κατασκευαστική εταιρεία με ίση εκπροσώπηση Τουρκο"κυπρίων" και Ελληνοκυπρίων. Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα εξασφαλιστεί από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Στην εταιρεία θα μεταβιβασθούν οι ελληνοκυπριακοί τίτλοι κυριότητας στα Βαρώσια και οι τίτλοι που εγκαταλείφθηκαν από τους Τουρκο"κύπριους" σε μια έκταση 450 χιλιάδων στρεμμάτων στο Νότο”.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι θα υπάρξει ανοικοδόμηση σε μεγάλα τ/"κ" οικόπεδα στη Λάρνακα, την Πάφο και τη Λεμεσό. Τα οικόπεδα που θα αποκτήσουν αξία, θα ανταλλαγούν με τις ελληνοκυπριακές περιουσίες. Οι υπόλοιπες ακίνητες περιουσίες θα πωληθούν και θα δημιουργηθεί ταμείο αποζημίωσης”.

Αυτά κάθονται και συζητούν κάποιοι στο τραπέζι των συνομιλιών με σκοπό την εξεύρεση "λύσης", ή όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, βιώσιμη λύση, με τα "αδέλφια" τους. Και προσπαθούν να πείσουν τον λαό για ομοσπονδίες, λες και είναι το θείο δώρο. Αγνοώντας την απόρριψη της το 2004, από το λαό. Συνεχίζουν μανιωδώς να εργάζονται με βάση τα ξένα συμφέροντα και τις εντολές.
Οι άθλιοι πολιτικάντηδες μας έχουν το θράσος, να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον κατακτητή και να συζητούν αν θα παζαρευτούν, και πως, την πατρώα μας γη.

Μια μόνο λέξη προς όλους...
ΑΙΣΧΟΣ

Θα κλείσουμε με τους στοίχους κάποιου τραγουδιού, αφιερωμένο στον κάθε ένα πολιτικάντη που αποδέχεται να κάθετε στο ίδιο τραπέζι με τον κατακτήτη, να τον εξισώνει μαζί μας, και να του δίνει και δικαίωμα να παζαρεύεται τον τόπο μας.

Λογαριάσατε Λάθος:
...Γιατί εσείς είστε ξένοι κι όσα βάγια αν κρατάτε
τούτη η γη δεν πουλιέται δεν της γίνεστε φίλοι
η πατρίδα είναι μάνα έχει μνήμη θυμάται
απ' τον άγιο της κόρφο ποια βυζάξανε χείλη
κι η γλυκειά μας η Κύπρος ήταν είναι θα μένει
για τα τέκνα της μάνα μα για σας πάντα ξένη

Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι
δε μτριέται πατρίδα λευτεριά με τον πήχη

κι αν μικρός είναι ο τόπος και το θέλει και μπορεί
τον ασήκωτο βράχο να τον φάει με το νύχι
Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει
χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι 
Δεν νομίζω πως υπαρχει ανθρωπος στον πλανήτη να μη θεωρεί αυτό το χάλι, ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Μπραβο στους ψηφοφορους του προδοτη.
Είστε όλοι υπόλογοι. 
Η μέρα της κρίσης θα έρθει και το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι βαρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου